Saltar apartados

Hipocamps, una exposició connectada amb les olors

Alacant, 24 d'octubre de 2016

És possible experimentar o recordar olors i vivències que hi estan associades a través de la contemplació de l'art? Aquest és l'objectiu de l'exposició Hipocamps que presenta el MUA, una mostra per a deixar-se portar pels sentits. La inaugració serà dijous 27 d'octubre a les 19.00 hores, i es podrà veure fins al 8 de gener de 2017.

Hipocamps cartel
Hipocamps Teun Hocks
Hipocamps Ichavila

El projecte expositiu Hipocamps aplega obres d’art contemporani unides per records generats pel sentit de l’olfacte. Per a la seua composició s’ha portat a terme un meticulós estudi de coincidències olfactives en obres pictòriques de les col·leccions Ars Citerior i OlorVISUAL. En el cas del col·leccionista i perfumista Ernesto Ventós, de col·lecció olorVISUAL, les obres han estat adquirides des d’un principi perquè li desperten la memòria olfactiva. Perquè el fil conductor de la col·lecció és l’olor i la capacitat de les obres de despertar un record. En relació amb Ars Citerior, el seu coleccioniesta Javier Martín ha seleccionat les que relaciona amb un record olfactiu, fet al qual ja havia prestat atenció pel fet fisiològic d’haver anat perdent part de l’olfacte amb el pas dels anys.

La col·lecció Ars Citerior va començar a formar-se amb obra gràfica de pintors de la generació d'Eusebi Sempere, i actualment està composta d'obres pictòriques d'artistes espanyols o que han desenvolupat la seua obra a Espanya des de la segona meitat del segle XX fins als nostres dies. El seu cos inicial és d'abstracció geomètrica, constructivista o concreta.

Les obres que incorpora la col·lecció OlorVISUAL són molt variades, amb l'únic denominador comú de "desprendre olor en la memòria del col·leccionista". El 2015 OlorVISUAL va ser protagonista de l'exposició "Sinestèsia" en Tabacalera Promoció de l'Art de Madrid (2015).

Més informació sobre Hipocamps en la web del MUA.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464